frågor och svar

Låt oss besvara dina frågor

Fungerar desinfektion utan alkohol?

+

Desinfektion utan alkohol har många fördelar, den är hudvänlig och torkar inte ut händerna, ej brandfarlig, underlättar lager och hantering, skonsam mot ytor och miljövänlig. Faktum är att Cleanpures desinfektion för händer och yta dessutom avdödar fler mikroorganismer än vad alkoholbaserad desinfektion gör, t.ex. Norovirus som ger vinterkräksjukan och Listeria.

Hur kan handdesinfektionen vara hudvänlig?

+

Cleanpures handdesinfektion är inte uttorkande för huden trots frekvent användning, och den svider inte heller om man har små skador på huden. Den har testats för hudvänlighet på testinstitutet Dermatest® och fått högsta betyg, Utmärkt.

Hur fungerar Cleanpure desinfektion utan alkohol?

+

Våra produkter har hypoklorsyra som aktiv ingrediens, vilket tillverkas av vatten och salt genom elektrolys. När vätskan kommer i kontakt med mikroorganismer reagerar den omgående och en oxidation sker. Efter reaktionen återgår vätskan till vatten och salt och lämnar inga skadliga restprodukter. En lätt doft av klor kan uppstå vid reaktionen om det finns en stor mängd mikroorganismer på händerna eller ytan, men den försvinner snabbt.

Behöver jag tvätta händerna när jag använder Cleanpures handdesinfektion?

+

Vi rekommenderar att man tvättar händerna med tvål och vatten före desinfektion för att mekaniskt avlägsna mikroorganismer. Handdesinfektion är dock bra att ha med sig i väskan, fickan eller i bilen om du inte har tillgång till tvål och vatten.

Undrar ni över något?

Kontakta oss via mejl